Rrëzohet njëri nga lisat më të vjetër në Kosovë (Video)

Periskopi.com Lajme

Shumë kujtime i lidhin fshatarët e Ujmirit me këtë lis.

Për këtë arsye ata u mërzitën fort kur e panë atë  të rrëzuar përtokë mengjesin e së shtunës.

Lisi i vjetër i mbrojtur edhe  nga Ministria e Kulturës si monument natyror nuk mundi t’i përballojë më kohës.

Historia dhe vjetërsia e këtij lisi u përcoll gjeneratë pas gjenerate.