A i takon Çakorri Kosovës apo Malit të Zi? Ja si përgjigjen Haradinaj dhe Markoviq

Periskopi.com Lajme

Kryeministri i Malit të Zi, Dushko Markoviq, ka deklaruar se ende nuk e kanë të përfunduar përcaktimin e vijës kufitare sa i përket marrëveshjes së arritur për Demarkacionin.

Sipas tij kjo do të bëhet kur të formohet një komision dhe të dyja palët flasin haptas me njëra tjetrën.

I pyetur të komentojë deklaratat e homologut të tij kosovar Ramush Haradinaj se ”Çakorri i takon Kosovës”, kryeministri malazez Markoviq ka thënë prapë se ”të dy palët duhet të jenë reale me njëra-tjetrën”.

Nga ana e tij kryeministri Ramsush Haradinaj nuk ka mundur të thotë siç thotë shpesh se ”Çakorri i takon Kosovës” porse edhe ai u pajtua me homologun e tij, Dushko Markoviq, se çështja e Demarkacionit duhet të zgjidhet në një mënyrë të bashkëpunimit dhe mirëbesimit mes dy shteteve.