Shteti më i vogël në botë, por më i rrezikshmi

Periskopi.com Lajme

Vendi më i rrezikshëm në botë është Vatikani. Ky paradoks befasues erdhi gjatë mënyrës se si u llogaritën rezultatet: numri i krimeve civile dhe ofendimet kriminale që ndodhin gjatë vitit duhet të përpjesëtohet me popullsinë e qytetit.

Numri në qytetin e Vatikanit është shumë më i vogël se në Sao Paulo, Lagos dhe madje edhe në Bronks. Për shembull, në 2006-tën, popullsia e qytetit të Vatikanit numëronte 492 banorë, ndërsa numri i krimeve të regjistruara në territorin e saj ishte 827 raste.

Si një rezultat, niveli statistikor i krimit doli të jetë më i larti në Botë – 1.68 raste për qytetar.

Edhe pse është shteti më i vogël në botë, historia e Vatikanit shtrihet në shekuj dhe është e mbushur me shumë skandale e sekrete të errëta.