Lluka: Kosova do të jetë e gjelbër në të ardhmen

Periskopi.com Lajme

Ministri i Zhvillimit Ekonomik në detyrë, Valdrin Lluka ka shkruar për aktivitetin e sotëm të quajtur ‘Dita pa makina’, shkruan Periskopi.

Lluka ka thënë se Kosova do të jetë e gjelbër në të ardhmen.

“Kosova do të jetë e gjelbër në të ardhmen. Janë 3 gjëra që do ti shtyjmë perpara:
1. Njerëzit nuk janë më konsumatorë por burim i energjisë. Çdo çati e shtëpive dhe bizneseve do të prodhoi energji të pastër.
2. Do të rriten licencat e energjisë së ripërtëritshme në atë mënyrë që do të kemi çmime konkurruese duke sjellë energji të pastër dhe të përballueshme për qytetarët.
3. Çdo institucion publik qendror dhe lokal do të bëhet efiçient nga përdorimi i energjisë dhe kjo kërkon zotim nga të gjitha partitë, duke ulur konsumin dhe ndotjen”, ka shkruar ai.

Shkrimi i tij i plotë

Në NEËBORN për të komunikuar 7 mesazhe për ambientin nga 7 institucione:
Nature – Ambasada Gjermanisë ??
Energy – Ministria e Zhvillimit Ekonomik ??
Ëater – Ministria e Ambientit ??
Biodiversity – GIZ ??
Oxygen – Komuna Prishtinës ??
Recycle – Balkan Green Foundation ??
Nature – INDEP ??

Mesazhi im për energji ishte:
Kosova do të jetë e gjelbër në të ardhmen. Janë 3 gjëra që do ti shtyjmë perpara:
1. Njerëzit nuk janë më konsumatorë por burim i energjisë. Çdo çati e shtëpive dhe bizneseve do të prodhoi energji të pastër.
2. Do të rriten licencat e energjisë së ripërtëritshme në atë mënyrë që do të kemi çmime konkurruese duke sjellë energji të pastër dhe të përballueshme për qytetarët.
3. Çdo institucion publik qendror dhe lokal do të bëhet efiçient nga përdorimi i energjisë dhe kjo kërkon zotim nga të gjitha partitë, duke ulur konsumin dhe ndotjen.⚡♻️✅❤️??