Disa ushqime që fëmijët nuk duhet t’i hanë

Periskopi.com Shëndeti

Çdo vit rreth 100 foshnje sëmuren në SH.B.A. me botulizëm foshnjor, një sëmundje e shkaktuar nga një bakter që gjendet në mjaltë. Mund të ndikojë seriozisht në sistemin imunitar të fëmijëve që nuk janë ende mjaft të fortë.

Pas një studimi të plotë u përpiluan disa nga gjërat ushqimore më të zakonshme që duken të pafajshme, por që mund të bëhen rreziqe për shëndetin e njerëzve tanë të çmuar.

Pije me lëng frutash, sodë dhe pije sportive

Kosi për fëmijë

Kokoshka të gatshme

Mjalti

Domate të konservuara ose çdo ushqim i konservuar

Të ëmbla me bazë orizin

Ushqime me pak yndyrë dhe pije që përmbajnë aspartame

Hot dog-ët dhe mishi i përpunuar

Çamçakëzi

Të ëmbla

Patate të skuqura

Pica

Qumësht i papërpunuar

Disa djathra

Akullore e blerë në supermarket