Punëtorët e zyrave shajnë mesatarisht 55 herë në javë

Periskopi.com Zoya

Një hulumtim i bërë nga 4com pretendon se mesatarja e punonjësve britanik i dëgjojnë bashkë kolegët e tyre duke sharë të paktën 11 herë në ditë.

Në të vërtetë, më shumë se 1 në 10 punëtorë kanë treguar se kanë dëgjuar më shumë se 25 kolegë duke sharë çdo ditë, raporton “Unilad”, transmeton lajmi.net.

Dhe, kjo nuk na surprizon edhe aq shumë.

Duke u bazuar në këtë frekuencë 25%  e këtyre punëtorëve kanë treguar se e kontrollojnë gjuhën e tyre, ndërsa 12% kanë deklaruar se asnjëherë nuk e fshehin  gjuhën e tyre të nervikosur përpara kolegëve të tyre.

Hulumtimet kanë treguar se sharjet mund të jenë përfituese në gjendjen psiqike dhe emocionale të punëtorit. Dhe përceptimet për ata që shajnë janë më shumë gjata të lidhur me fjalët ‘sinqeritet’ dhe ‘besueshëm’.