Matoshi: Për të mbrojtur burimet e ujit, u rrënuan objektet pa leje në Batllavë

Periskopi.com Lajme

Kandidati për deputet nga koalicioni Nisma-AKR-PD, Fatmir Matoshi përmes një videoje në facebook, ka rikujtuar disa nga të arriturat e tij si ministër i MMPH-së, përcjellë Periskopi.

Mbrojtja e burimeve ujore dhe përkujdesja për shëndetin e qytetarëve, duke rrënuar ndërtimet pa leje pranë liqeneve dhe ndërtimin e ujësjellësit janë disa nga të arriturat që i ka rikujtuar Matoshi.

Për më shumë, mund ta shikoni videon më poshtë:

Rrënohen tri villa në Skenderaj ishin ndërtime pa leje

Periskopi.com Lajme

Komuna e Skenderajt ka arsyetuar rrënimin e tre villave në fshatin Qyqavicë që sipas tyre për shkak të mos pajisjes me leje nga Drejtoria e Urbanizmit dhe shpërfilljes së personit përgjegjës për ndërprerje të punimeve, kanë qenë të detyruar të ndërmarrin këtë veprim.

Zëdhënësja e Komunës së Skenderajt, Valentina Hylenaj përmes një konference për media, tha se kanë qenë të detyruar për këtë veprim për shkak të respektimit të ligjit dhe mos ndërprerjeve të punimeve nga personi përgjegjës.

“Në kuadër të angazhimeve të Komunës së Skenderajt, sa i përket respektimit të ligjeve në vendin tonë, si dhe duke u mbështetur në parimet e kryetarit Bekim Jashari, për transparencë, llogaridhënie dhe askush mbi ligjin, të martën që shkoi, janë rrënuar tri objekte në Qyqavicë, me saktë tri villa. Arsyeja e vetme pse Komuna ka qenë e detyruar t’i rrënojë objektet në fjalë, qëndron tek leja e ndërtimit, gjë që Qazim Duraku, nuk ka qenë i pajisur me leje nga Drejtoria e Urbanizmit”, tha ajo.

Zëdhënësja e komunës së Skenderajt, gjithashtu tha se personi përgjegjës përkundër vërejtjeve, ka vazhduar t’i shpërfillë ato.

“Përveç kësaj, personi në fjalë, nuk ka respektuar gjithashtu edhe urdhrin për ndërprerje të punimeve dhe i njëjti ka vazhduar t’i shpërfillë të gjitha vërejtjet zyrtare nga Inspektorati. Më lejoni të them gjithashtu se ekziston edhe marrëveshja e bashkëpunimit të nënshkruar në mes të kryetarëve të katër komunave, Skenderaj, Drenas, Vushtrri dhe Obiliq, që Qyqavica të shpallet zonë e interesit të përgjithshëm”, theksoi Hylenaj.

Ndryshe, sipas zyrtarëve komunal fshati Qyqavicë pritët të shpallet park nacional.