Këto janë pasaportat më të fuqishme për vitin 2019, në tabelë janë edhe Zvicra, Suedia e Gjermania

Periskopi.com Lajme

Është publikuar një raport ku tregon se cilat janë parasportat më të fuqishme për vitin 2019.

Teksa jemi në muajt e fundit të vitit 2019, Japonia dhe Singaporti kanë mbajtur pozicionin më të mirë sa i përket pasaportës më të fuqishme në botë, shkruan CNN, përkthen në shqip, Periskopi.

Pasaportat e Singaporit dhe Japonisë kanë kryesuar renditjen sepse ofrojnë qasje në 190 vende të botës.

Ndërsa, Koreja e Jugut qëndron shumë afër Finlandës dhe Gjermanisë të cilat zënë vendin e dytë të cilat ofrojnë qasje në 188 shtete të botës pa vizë paraprake.

Pakistani tani ofron një ETA (Autoriteti Elektronik i Udhëtimit) për qytetarët e 50 vendeve, përfshirë Finlandën, Japoninë, Spanjën, Maltën, Zvicrën dhe Emiratet e Bashkuara Arabe – por jo, veçanërisht, Shtetet e Bashkuara ose Mbretërinë e Bashkuar.

Më poshtë keni renditjen e pasaportave më të fuqishme për vitin 2019

  1. Japonia, Singapore (190 destinacione)
  2. Finlanda, Gjermania, Koreja e Jugut (188)
  3. Danimarka, Italia, Luksemburgu (187)
  4. Franaca, Spanja dhe Suedia (186)
  5. Austria, Netherlands, Portugalia (185)
  6. Belgjika, Kanada, Greqia, Irlanda, Norvegjia, Mbretëria e Bashkuar, SHBA, Zvicra (184)
  7. Malta, Republika Çeke (183)
  8. Zelanda e Re (182)
  9. Australia, Lituania, Sllovakia (181)
  10. Hungaria, Islanda, Latvia, Sllovenia (180)