Reagon ashpër RDK-ja pasi Zaev shpalli përbërjen e re qeveritare

Periskopi.com Lajme

Pas njoftimit të Kryeministrit Zaev, për përbërjen e re Qeveritare i menjëhershëm ka qenë reagimi i partisë së RDK-së.

Nga RDK kanë shprehur pakënaqësitë e tyre lidhur me vendimin e fundit të kryeministrit Zoran Zaev, pasi Ministria e Pushtetit Lokal nuk do t’i takojë më partisë së Vesel Memedit.

Përgjigje e RDK ndaj propozimit të kryeministrit Zoran Zaev

23.06.2019 – Ministria e vetëqeverisjes lokale i takon partnerit të koalicionit qeveritar, edhe atë partisë RDK-së. Kryeministri, nuk mundet të sjell vendim pa pajtueshmërinë tonë, që këtë ministri të ja jap një partneri të brendshëm të partisë LSDM, me të cilën ka probleme të brendshme, dhe ti kënaq partnerët e koalicionit por në dëm të koalicionit qeveritar. Nëse kryeministri është serioz me këtë propozim të tij, ne si parti do të sjellim vendim dhe qëndrimin tonë për të cilën do të informoheni kanë shkruar nga Shërbimi për Informin i RDK-së.