Këshilla se si të mbroheni nga hajnat gjatë pushimeve verore

Periskopi.com Lajme

Hajnat përdorin mungesën e pronarëve gjatë pushimeve për plaçkitje nëpër shtëpi dhe banesa. Policia e Schaffhausenit jep këshilla se si mund të parandalohet kjo.

Gjësende me vlerë janë të vjedhura, mobilet janë dëmtuar dhe është shkaktuar rrëmujë e madhe.

Pra, askush nuk dëshiron të gjejë banesën apo shtëpinë e tij në këtë mënyrë, kur të kthehet nga pushimet e tij verore. Policia e Schaffhausenit jep këshilla se si ta mbroni veten nga hajnat për pushimet verore të ardhshme.

Policia Schaffhausenit rekomandon rregullat e mëposhtme të sjelljes për tu siguruar se nuk do të ketë surpriza të pakëndshme kur të ktheheni në shtëpi.

Luteni dikë që të kontrollojë rregullisht banesën ose shtëpinë tuaj. Këtu përfshihen zbrazja e kutive postare, hapja e dritareve, në mbrëmje të ndizen dritat. Pra, shtëpia apo banesa të lëjë përshtypje se nuk është e zbrazur, transmeton Albinfo.ch.

Nëse nuk keni dikë që mund të kujdeset për këtë, ndërpritni shpërndarjen e postës suaj dhe instaloni kohëmatësin për ndriçimin e brendshëm, radio ose televizor.

Siguroni dritaret, dyert, hyrjet anësore, dritaret e bodrumit dhe boshtet e lehta të shtëpisë tuaj ose banesës (gjithashtu në dhomat ntihm%K3eABse dhe garazhet). Përfitoni nga shërbimi falas i këshillimit i siguruar nga një këshillimore sigurie e policisë suaj në Schaffhausen.

Depononi gjësendet me vlerë dhe dokumentet në arkën e sigurt ose bankare të sigurt.

Mos e zbuloni mungesën tuaj me shënime në derën e përparme, nëpërmjet mesazheve në aparatin e përgjigjes ose përmes mesazheve në rrjetet sociale, si psh në Facebook.

A jeni në shtëpi? Mos hezitoni të raportoni perceptime të dyshimta menjëherë nëpërmjet telefonit të urgjencës së policisë 117. Në veçanti, për personat e panjohur që janë të dyshimtë në afërsi të shtëpisë ose lagjes, duke ngarë automjete të panjohura “duke kërkuar” përmes lagjes ose duke dëgjuar zhurma të pazakonta në banesë dhe në fqinjësi.