Kjo është gjendja momentale në pikëkalimet kufitare

Periskopi.com Lajme

Qendra Kombëtare për Menaxhim Kufitar ka publikuar statistikat e fundit.

Në krahasim me vetëm pak orë më parë, në pikat kufitare të Kosovës nuk ka pritje e as kolonë.

Qendra Kombëtare për Menaxhim Kufitar ka publikuar statistikat e fundit të fluksit nëpër pikëkalimet kufitare.

Sipas këtyre të dhënave si në hyrje të Kosovës po ashtu edhe në dalje, nëpër të gjitha pikat kufitare pritjet nuk janë më të mëdha se 15 minuta.

Theksojmë se gjatë gjithë këtij muaji, bashkatdhetarët janë përballur me pritje e kolona të gjata në pikat kufitare të Kosovës me Serbinë, e në veçanti në pikëkalimin kufitare Merdare.

Në bazë të të dhënave, në Merdare bashkatdhetarët kanë pritur deri në shtatë orë në dalje të Kosovës.

Ja sa duhet të pritni në pikat kufitare

Periskopi.com Lajme

Mërgimtarët tashmë kanë nisur që të marrin rrugë drejtë Kosovës.

Lajm i mirë është se mëngjesin e sotëm pritjet nuk janë të gjata në Merdare e Jarinjë.

Në hyrje prej 10 deri në 15 minuta janë pritjet. Ndërkohë daljet prej 3 deri në 5 minuta.

Kolonat janë të gjata prej 20 deri në 30 metra.

Lajm i mirë për mërgimtarët që janë nisur për Kosovë

Periskopi.com Lajme

Qendra Kombëtare për Menaxhim Kufitar, mëngjesin e sotëm ka bërë të ditur se nuk ka pasur pritje të gjata në pikat e kalimit

Në pikë kalimin në Merdare pritja është 3 deri 5 minuta për të hyrë në Kosovë e po ashtu 3 deri 5 minuta për të dalë nga Kosova.

Në pikë kalimin Dheu i Bardhë pritja është 3 deri 5 minuta për të hyrë në Kosovë dhe 3 deri 5 minuta për të dalë nga Kosova.

Në pikë kalimin në Jarinje pritja është 3 deri 5 minuta për të hyrë në Kosovë dhe 3 deri 5 minuta për të dalë nga Kosova.

Po ashtu, bëhet e ditur se edhe në pikë kalimin në Jarinje pritja është 5 deri 10 minuta për të hyrë në Kosovë dhe 3 deri 5 minuta për të dalë nga Kosova.

Ndërkaq, në pikat tjera kalimtare këto janë statistikat e freskuara brenda gjysmë ore nga Qendra Kombëtare për Menaxhim Kufitar:

Kufiri Muçibabë: pritja është 3 deri 5 minuta për të hyrë në Kosovë dhe 3 deri 5 minuta për të dalë nga Kosova

Kufiri Mutivodë: pritja është 3 deri 5 minuta për të hyrë në Kosovë dhe 3 deri 5 minuta për të dalë nga Kosova

Kufiri Hani i Elezit: pritja është 3 deri 5 minuta për të hyrë në Kosovë dhe 3 deri 5 minuta për të dalë nga Kosova

Kufiri Vërmicë: pritja është 3 deri 5 minuta për të hyrë në Kosovë dhe 3 deri 5 minuta për të dalë nga Kosova

Kufiri Bërnjak: pritja është 3 deri 5 minuta për të hyrë në Kosovë dhe 3 deri 5 minuta për të dalë nga Kosova

Kufiri Kullë: pritja është 3 deri 5 minuta për të hyrë në Kosovë dhe 3 deri 5 minuta për të dalë nga Kosova

Kufiri Qafë e Morinës: pritja është 3 deri 5 minuta për të hyrë në Kosovë dhe 3 deri 5 minuta për të dalë nga Kosova

Kufiri Qafë e Prushit: pritja është 3 deri 5 minuta për të hyrë në Kosovë dhe 3 deri 5 minuta për të dalë nga Kosova

Kufiri Glloboqicë: pritja është 3 deri 5 minuta për të hyrë në Kosovë dhe 3 deri 5 minuta për të dalë nga Kosova

Bëheni gati për t’u nisur me vetura për në Kosovë, vjen një lajmërim i rëndësishëm për ju

Periskopi.com Lajme

Qendra Kombëtare për Menaxhim Kufitar, mëngjesin e sotëm ka bërë të ditur se nuk ka pasur pritje të gjata në pikat e kalimit.

Në pikë kalimin në Merdare pritja është 10 deri 15 minuta për të hyrë në Kosovë dhe 5 deri 10 minuta për të dalë nga Kosova.

Në pikë kalimin Dheu i Bardhë pritja është 5 deri 10 minuta për të hyrë në Kosovë dhe 5 deri 10 minuta për të dalë nga Kosova.

Po ashtu bëhet e ditur se edhe në pikë kalimin në Jarinje pritja është 5 deri 10 minuta për të hyrë në Kosovë dhe 3 deri 5 minuta për të dalë nga Kosova.

Ndërkaq në pikat tjera kalimtare këto janë statistikat e freskuara brenda gjysmë ore nga Qendra Kombëtare për Menaxhim Kufitar:

Kufiri Muçibabë: pritja është 3 deri 5 minuta për të hyrë në Kosovë dhe 3 deri 5 minuta për të dalë

Kufiri Mutivodë: pritja është 3 deri 5 minuta për të hyrë në Kosovë dhe 3 deri 5 minuta për të dalë

Kufiri HaniiElezit: pritja është 3 deri 5 minuta për të hyrë në Kosovë dhe 3 deri 5 minuta për të dalë

Kufiri Vërmicë: pritja është 3 deri 5 minuta për të hyrë në Kosovë dhe 3 deri 5 minuta për të dalë

Kufiri Bërnjak: pritja është 3 deri 5 minuta për të hyrë në Kosovë dhe 3 deri 5 minuta për të dalë

Kufiri Kullë: pritja është 3 deri 5 minuta për të hyrë në Kosovë dhe 3 deri 5 minuta për të dalë

Kufiri Qafë e Morinës: pritja është 3 deri 5 minuta për të hyrë në Kosovë dhe 3 deri 5 minuta për të dalë

Kufiri Qafë e Prushit: pritja është 3 deri 5 minuta për të hyrë në Kosovë dhe 3 deri 5 minuta për të dalë.

Kufiri Glloboqicë: pritja është 3 deri 5 minuta për të hyrë në Kosovë dhe 3 deri 5 minuta për të dalë

Në disa pika kufitare të Kosovës shkaktohen kolona deri në 50 metra

Periskopi.com Lajme

Qendra Kombëtare për Menaxhim Kufitar, ka njoftuar se shumica e pikave kufitare të Kosovës janë të lira për kalim.

Duke përjashtuar pikën kufitare me Maqedoninë, Hani i Elezit në të cilin janë krijuar kolona deri në 50 metra në hyrje dhe dalje, po ashtu edhe dy pikat kufitare me Serbinë, Dheu i Bardhë dhe Merdare në të cilën janë krijuar kolona në hyrje dhe dalje deri në 50 metra, por që hyrja dhe dalja mund të bëhet nga tre deri në pesë minuta.

Gjithashtu, Qendra Kombëtare për Menaxhim Kufitar bën të ditur se gjendja e rrugëve të cilat shpiejnë në pikat kufitare janë të kalueshme dhe se nuk ka dëborë, akull, rrëshqitje dheu apo mjegull.