Dita Ndërkombëtare për Reduktimin e Katastrofave

Periskopi.com Lajme

Dita Ndërkombëtare për Reduktimin e Katastrofave shënohet më 13 tetor.

Shënimi i kësaj dite ka filluar të shënohet nga viti 1989, pas një thirrje nga Asambleja e Përgjithshme të OKB-së, për të pasur një ditë për të promovuar një kulturë globale të reduktimit të rrezikut nga katastrofat.

Kjo ditë ka për qëllim ndërgjegjësimin për një mjedis të gjelbër dhe reduktimin e ekspozimit ndaj katastrofave.