​Sensorët e gjurmëve të gishtërinjve do të matin temperaturën

Periskopi.com Tech & Auto

Një grup ekspertësh nga Koreja e Jugut njoftoi se kanë zhvilluar një sensor fleksibil dhe transparent të gjurmëve të gishtërinjve për pajisjet mobile që mund të masë presionin dhe temperaturën.

Sensorët e gjurmëve të gishtave janë një mënyrë shumë popullore për njohjen biometrike të përdoruesve në pajisjet mobile dhe laptopë.

Teknologjia e fundit është veçanërisht interesante nëse mund të kombinohet me zbulimin e shkencëtarëve të Koresë së Jugut në të ardhmen.

Ky ekip, në fakt, ka zhvilluar një lexues gjurmë gishtërinjsh që është fleksibil dhe transparent – dhe pavarësisht nga ajo që mund të lexohet nga kreshtat e lëkurës është në gjendje të njëjtën kohë të regjistrojë presionin dhe temperaturën në gisht.

Me këto karakteristika të reja, sensorët bëhen shumë më të sigurt, pasi mund ‘të mashtrohen’ më vështirë nga metoda të ndryshme të kopjimit të gjurmëve të gishtërinjve.

Teknologjia është testuar dhe, siç thonë krijuesit e saj, cilësia e leximit dhe zgjidhjes së gjurmëve të gishtërinjve i plotëson standardet e vendosura nga FBI.