Zbulojnë arkeologët: Fëmijëve ua prisnin kokat pas vdekjes, kafkën ua vendosnin ndërmjet këmbëve

Periskopi.com Lajme

Misteri rrethon zbulimin e kokës së prerë të një fëmije të shekullit të katërt, i cili ishte varrosur me kafkë të vendosur midis këmbëve.

Shtatëmbëdhjetë njerëz të paraqitur në mënyrë të ngjashme u zbuluan së bashku me tridhjetë e pesë trupa të tjerë.

Mbetjet u zbuluan nga arkeologët ndërsa gërmuan një vend varrimi romak pranë St Edmunds në Suffolk. Nga 52 skelete, u gjet një përzierje e barabartë e burrave dhe grave, së bashku me mbetjet e një fëmije dhjetëvjeçar, transmeton KosovaPress.

Prezantimi unik i trupave pa kokë nuk është rezultat i ekzekutimeve, por më shumë të ngjarë që një rit i lashtë funerali, ndoshta i lidhur me një kult, thonë ekspertët.

Pas shqyrtimit të skeleteve, arkeologët zbuluan se prerjet e kokës u bënë pas vdekjes dhe ‘u vendosën mirë pas nofullës’. /Periskopi