Fisi që rrezikon të shfaroset

Periskopi.com Lajme

Një fis i rrallë, ku ndër breza prej 50 mijë vitesh ka qëndruar i izoluar, rrezikon të shfaroset.

Vetëm 400 anëtarë të fisit Jarawa mbeten në Ishujt Andaman, në Oqeanin Indian, dhe ka shumë gjasa që mund të zhduket në 10 vitet e ardhshme.

Kërcënimi më i madh për ekzistencën e tyre është një autostradë që dëmon drejtpërsëdrejti shtëpinë e tyre të vjetra.

Njerëzit synojnë të hyjnë në pyjet e pasura të ishujve të izoluar dhe të gjuajnë pretë që fisit i duhet të mbijetojë.

Kjo është një nga shumë arsyet që Jarawa janë armiqësor ndaj të huajve.

Më shumë se 250 mijë persona kanë nënshkruar një peticion për t’i mbajtur ata të sigurt.