Zëvendësministrja Selmani: Mbështetja për gratë fermere do të rritet në vazhdimësi

Periskopi.com Lajme

Vushtrri, 08 gusht 2019 – Zëvendësministrja e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Myzejene Selmani, ka vizituar Panairin e Prodhimeve Bujqësore në Vushtrri, i cili është organizuar nga shoqata “Gratë e Studimes” dhe është përkrahur nga MBPZHR-ja.

Me këtë rast, zëvendësministrja Selmani, duke i përgëzuar për organizimin e këtij panairi, i cili sipas saj është një mundësi më e mirë e promovimit të prodhimeve vendore, ka theksuar se gratë fermere në vazhdimësi do ta kenë mbështetjen e ministrisë në zgjerimin e aktiviteteve të tyre bujqësore.

 “Përkrahja financiare institucionale për gratë që merren me veprimtari bujqësore do të rritet në vazhdimësi. Në kuadër të programit për bujqësi dhe zhvillim rural të MBPZHR-së gjatë këtij do të përkrahim shumë gra fermere, me qëllim të krijimit të mundësive për avantazhimin e grave në zhvillimin e veprimtarive të tyre bujqësore”, ka thënë Selmani.

Ajo ka theksuar se krahas gjithë kësaj mbështetje për gratë fermere, duhet të bëhet edhe më shumë për përforcimin e rolit të grave në bujqësi, me qëllim të përmirësimit të aftësive të tyre dhe krijimit të mundësive për tregtimin e prodhimeve bujqësore.

Gjatë ditës zëvendësministrja Selmani ka vizituar fermerën, Anduena Jusufi, e cila merret me blegtori dhe Maliqe Mustafa, e cila merret me bletari, të dyja nga Komuna e Mitrovicës, e të cilat kanë qenë përfituese të granteve investive të MBPZHR-së.

Me këtë rast zëvendësministrja ka parë nga afër veprimtarinë bujqësore që zhvillohen në fermat e këtyre fermerëve dhe me këtë rast ju ka premtuar se përkrahja për gratë fermere nuk do të mungojë asnjëherë.