Ky është shteti më i lumtur në botë

Periskopi.com Fun

Në bazë të klasifikimit të përvitshëm të bërë nga Forbes, këtë vit, kupën për vendin më të lumtur në botë e mban Finlanda. Pas saj, në top 3 renditen Danimarka dhe Norvegjia.

Por shtetet më të palumtura e dini se cilat janë?

I gjeni më poshtë.

Shtetet më të lumtura në botë

1. Finlanda

2. Danimarka

3. Norvegjia

4. Islanda

5. Hollanda

6. Zvicra

7. Suedia

8. Zelanda e Re

9. Kanadaja

10. Australia

Shtetet më pak të lumtura në botë

1. Sudani i Jugut

2. Republika Afrikane Qendrore

3. Afghanistani

4. Tanzania

5. Ruanda

6. Jemeni

7. Malaëi

8. Siria

9. Botsëana

10. Haiti