Si të bëni banjë kur jeni shtatzënë, ja çfarë duhet të dini

Periskopi.com Shëndeti

Banja është një nga mënyrat më efektive për të ruajtur higjenën e plotë të trupit. Sidoqoftë, nëse ju pëlqen njomja gjatë seancave të gjata të banjës ose ju pëlqeni banjot e rastit me ujë të nxehtë, shtatzënia mund të shkaktojë shqetësime të caktuara dhe mund të dëshironi të dini nëse praktikat tuaja të zakonshme të banjës janë të sigurta për fëmijën tuaj apo duhet të bëni disa ndryshime?

Epo, ky artikull shkruan FirstCryParenting flet për banjot gjatë shtatëzanisë dhe gjithashtu diskuton aspekte të ndryshme të tjera që duhet të mbani mend gjatë larjes.

Banja nuk është vetëm qetësuese dhe relaksuese gjatë shtatëzanisë, por është gjithashtu një mënyrë e shkëlqyeshme për të qetësuar muskujt e lodhur.

Prandaj, nuk ka dëm në marrjen e banjove të rregullta gjatë shtatëzanisë derisa dhe nëse nuk bëni banjë me ujë të nxehtë.

Njomja në ujë të nxehtë ose marrja e banjove me ujë të nxehtë kanë tendencë të rrisin temperaturën e trupit tuaj që mund të çojë në disa komplikime për ju dhe fëmijën tuaj.

Në të njëjtën mënyrë, banjat me avull, banjot e saunës, banjot e vaskave të nxehta etj. Duhet të shmangen rreptësisht gjatë shtatëzanisë.

Tremujori i parë është një kohë shumë e rëndësishme për fëmijën tuaj sepse në këtë fazë organet e foshnjës tuaj fillojnë të zhvillohen dhe mbinxehja e trupit mund të çojë në komplikime të rënda ose paaftësi kongjenitale.

Më poshtë janë mënyra të sigurta të larjes:

-Merrni banjë me ujë të vakët ose të ngrohtë në shtatzëninë e hershme.

-Sigurohuni që të mos qëndroni në vaskë për orë të gjata.

-Përdorni produkte organike.

Mund të jetë e vështirë të menaxhoni peshën tuaj drejt fundit të shtatëzanisë; duhet treguar kujdes shtesë gjatë hyrjes në banjë ose gjatë tremujorit të tretë të shtatëzanisë për shkak të sipërfaqes së rrëshqitshme.