Sllobodan Petroviq thotë se u votat e tyre janë zhdukur

Periskopi.com Lajme

Kryetari i Partisë së Pavarur Liberale (SLS) Sllobodan Petroviq tha se nuk i pranon rezultatet momentale të zgjedhjeve të parakohshme parlamentare në Kosovë, pasi ai tha se ishte më se e qartë se partia e tij ishte vjedhur.

“Këto zgjedhje nuk kanë mbaruar ende, domethënë, numërimi i votave është ende në vazhdim dhe ne jemi mjaft të sigurt që nëse nuk kemi pasur katër, të paktën tre deputetë në këto zgjedhje. Unë e them këtë me të drejtë, sepse kemi parë shumë parregullsi dhe shumë prova në qendrat e votimit që tregojnë qartë se votat tona thjesht janë zhdukur dhe ne kemi folur për të qartë dhe me zë të lartë për disa ditë. Kërkesa jonë është që këto kuti të hapen dhe rinumërohen”, tha Petroviq në programin “Slobodno Sprski” (Lirisht Serbisht).

Sipas tij, SLS-së është një parti me 4,300 anëtarë dhe është e pamundur që të fitojë vetëm rreth 2,000 vota.

“Nëse kjo është e vërtetë, unë kurrë nuk do të merrem me politikë”, transmeton Klan Kosova.

Petroviq tha që partia e tij kishte njoftuar prokurorinë dhe policinë për çdo informacion në lidhje me manipulimet e mundshme dhe se do të paraqes ankesë në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve pas numërimit të votave.

Duke folur për helmimin e anëtarëve të KQZ-së, të cilët ishin në kontakt me 3.700 vota të marra me postë nga Serbia, Petroviq tha se kjo po largonte vëmendjen nga problemet më të mëdha, ku, thotë ai, u vodh një numër shumë më i madh votash, transmeton Klan Kosova.