13 fotot e pabesueshme që tregojnë kulturën e futbollit në Rusi

Periskopi.com Botërori 2018

Ultrasit e Spartak Mosvow qëndrojnë së bashku në Ekaterinburg, një ekip rural në zonat e largëta të maleve Ural, dhe fëmijët që luajnë në hapësira me borë në Kazan.

Këto janë disa nga imazhet e grumbulluara nga “Goal Click” për projektin e tyre të fundit, e cila lidhet me Kupën Botërore.

Proejkti i tyre synon të tregojë ndikimin e futbollit në mbarë botën përmes fotografisë dhe tregimeve amatore.

Bashkë-themeluesi Matthew Barrett shpjegon se hera e parë është ku ata kanë depërtuar thellë në vendin specifik të Rusisë.

“Ne dëshirojmë të sjellim storie nga Rusia të cilat nuk janë portretizuar shpesh”, tha Matthew. “Njerëzit e zakonshëm, kultura e tifozëve, ekipet futbollistike, pasioni i tifozëve – dhe gjithashtu ndikimi i Kupës Botërore në qytetet ku po mbahet turneu më i madh botëror”.

Një nga fotot e preferuara të Matthew nga koleksioni është ajo e një dasmeje në Kaliningrad./Periskopi/

Kazan

Volgograd

Ural Mountains

Kaliningrad

Kaliningrad

Volgograd

Volgograd

Nizhny Novgorod

Nizhny Novgorod

Ural Mountains

Ural Mountains

Ekaterinburg

Ekaterinburg