Rivarrosen heronjtë Afrim Zhitia, Fahri Fazliu, Bahri Fazliu dhe Agron Rrahmani

Periskopi.com Lajme

Katër heronjtë e kombit, Afrim Zhitia, Fahri Fazliu, Bahri Fazliu dhe Agron Rrahmani, do të rivarrosen sot në Varrezat e Dëshmorëve të Kombit në lagjen Velania në Prishtinë.

Prej orës 10:00 deri në ora 11:30 bëhen homazhe në hollin e Kuvendit të Kosovës, ndërsa prej orës 12:00 mbahet një akademi përkujtimore në Teatrin Kombëtar në Prishtinë.

Prej orës 13:00 mbahet ceremonia e rivarrimit në Varrezat e Dëshmorëve të Kombit në Velani në Prishtinë, pranë Adem Demaçit.

Aktivitetet bëhen nën përkujdesjen e Qeverisë së Kosovës dhe Ministrisë së Mbrojtjes.

Ndryshe, Qeveria e Kosovës kohë më parë ka miratuar vendimin për rivarrimin e dëshmorëve të kombit dhe propozim-vendimi për rivarrimin e heronjve Afrim Zhitia, Fahri dhe Bahri Fazliu, si dhe Agron Rrahmani, në Varrezat e Dëshmorëve të Kombit në Velani, para festës së 28 Nëntorit të këtij viti.