VV: Vdekja e 17 vjeçarit në vendin e punës tragjedi kombëtare për Kosovën, fajtor është ministria e Punës

Periskopi.com Lajme

Deputetja nga rradhët e Lëvizjes Vetëvendosje, Fatmire Kollçaku ka kërkuar nga institucionet qeveritare për aksidentet me fatalitet që po ndodhin në vendin e punës.

Kollçaku ka fajësuar ministrinë e Punës dhe Mirëqenies Sociale për vdekjen e 17 vjeçarit në Prizren, përcjell gazetametro.net.

Ajo e ka quajtur vdekjen e 17 vjeçarit nga Prizrenin në vendin e punës si tragjedi kombëtare për Kosovën.

“Me 30 qershor ndodhi edhe një aksident në vendin e punës me fatalitet, çdo vdekje e punëtorit në vendin e punës duhet të vret ndërgjegjen e shoqërisë, por vdekja e një të mituri në vend të punës vërtet mund të quhet tragjedi kombëtare”, tha Kollçaku, përcjell gazetametro.net.

Kollçaku ka kërkuar që të jep përgjegjësi për këto aksidente me fatalitet në vendet e punës që po ndodhin në kohën e fundit në Kosovë.

“Ne jemi shumë të shqetësuar me trendin e rritjes së numrit të aksidenteve vit pas viti në punë, po ashtu këto aksidente jo rrallë përfundojnë me fatalitet dhe sot tashmë një i ri që kishte jetën para vetës humbi jetën dhe ne duhet të dimë se a do të jep dikush përgjegjësi për të gjitha aksidentet në punë, për të gjitha vdekjet në punë”, tha Kollçaku.