Ahmeti: Ja kush do të jenë përfitues të banesave me kosto të përballueshme

Periskopi.com Lajme

Kreu i Partisë Socialdemokrate, Shpend Ahmeti ka bërë të ditur që ka përfunduar projekti “Banimi me kosto të përballueshme”, shkruan Periskopi.

Ky ishte njëri nga zotimet e Ahmetit si kryetar i Prishtinës, ku përparësi si përfitues të banesave do të kenë puëntorët e sektorit publik, që nuk e kanë të zgjidhur qështjen e banimin ku përparësi do të kenë nënat vetëushqyese dhe gratë në përgjithësi.

“Banimi me kosto të përballueshme” ishte një prej zotimeve të mia si kryetar i Prishtinës. Sot, jam tejet i lumtur që pas shumë hulumtimeve dhe punës së palodhshme ekipore ky projekt ka arritur në fazën përfundimtare, ate të zbatimit. Bashkë me Drejtorin për Mirëqenje Sociale, Dren Kukaj prezantuam sot këtë projekt. Projekti është punuar në bashkëpunim të ngushtë me Ndërmarrja Publike Banesore SH.A. Prishtinë Fakultetin e Arkitekturës dhe Asociacionin e Arkitektëve. Përfitues të banesave me kosto të përballueshme do të jenë punëtorët e sektorit publik, të cilët nuk e kanë të zgjedhur çështjen e banimit, ku grate dhe nënat vetëushqyese do të kenë përparësi”, shkroi Ahmeti.

Më poshtë mund ta shihni videon e publikuar në facebook nga Shpend Ahmeti: