Takimi me jashtëtokësorët: Fakte dhe origjina e vizitave (Video)

Periskopi.com SOK

Mijëra ose miliona amerikanë besojnë se jashtëtokësorët kanë rrëmbyer njerëz. Në një rast tipik, një i rrembyer rrëfen momentin kur një ndjenjë e frikshme e kapërcen, dhe qeniet jashtëtokësorët shfaqen prej hiqit.

Jashtëtokësorët e transportojnë atë në një anije kozmike dhe i nënshtrohen një sërë testesh fizike dhe psikologjike. Pas këtij përjetimi që duket se ka zgjatur një orë, ai u kthye në dhomën e gjumit të tij të padëmtuar dhe gjeti që e gjithë kjo përvojë ka ndodhur në minuta.

Të abuzuarit mendojnë se përvojat e tyre traumatike ishin reale. Megjithatë, shumica e psikologëve mendojnë se rrëmbimet janë ëndrra të shndritshme ose halucinacione, të shkaktuara nga një vetëdije e përvojave të ngjashme të njerëzve të tjerë, raporton “Locklip”, transmeton Periskopi.

Një eksperiment i kohëve të fundit, në të cilin pjesëmarrësit e trajnuar në teknikat e ëndërrave ishin në gjendje të përfytyronin takime të gjalla me të huajt, e mbështet këtë hipotezë.

https://www.youtube.com/watch?v=AcPmsEriQ2Y

Hetuesit paranormalë thonë se të gjitha kanë filluar në vitet 1940 dhe 50. Epoka e Hapësirës ishte mbi ne, dhe literatura shkencore ishte duke u rritur në popullaritet me takimet njerëzore me një temë të përsëritur.

Po ashtu, në vitin 1954, një strip komik që u shfaq në tabloidin britanik Daily Express detajonte rrëmbimin e huaj të një piloti të Forcave Ajrore Mbretërore./Periskopi/