Të dhëna shqetësuese, akulli në Antarktidë po shkrihet

Të dhëna shqetësuese, akulli në Antarktidë po shkrihet

Në tetë vitet e fundit, Operacioni “IceBridge” ka zhvilluar misionin për krijimin e një regjistri se si akulli polar po evoluon dhe ndryshon mjedisin.

Tanimë, vetëm dy javë pas Fushatës së tetë në Antarktidë, Nasa ka zbuluar një seri fotosh që zbulojnë shtrirjen e humbjes së akullit në polin e jugut.

Duke qenë se planeti po ngrohet, akullnajat po humbasin 83 gigaton akull në vit, e barazvlefshme me humbjen e peshës së ujit në Malin Everest çdo dy vite.

Shpërndaje në: