Të gjitha truqet për ju që nuk pëlqeni të pini ujë; në këto mënyra do hidratoni më shumë

Periskopi.com Zoya

Jemi të vetëdijshëm që duhet të hidratohemi sa më shumë gjatë ditës por jo të gjithë e bëjmë. Trupi ndonjëherë nuk kërkon të pimë ujë, përkundrazi pi çdo gjë tjetër përveç atij. Këto truke të mëposhtme mund t’ju ndihmojnë për t’ju kujtuar:

Vini alarm: Nëse mbani harruar të pini dozën e rekomanduar të ujit, vendosni  alarme në telefonin tuaj për t’ju kujtuar që të pini periodikisht gjatë gjithë ditës. Ka dhe disa aplikacione të përshtatshme pikërisht kujtesën e pirjes së ujit.

Shkruani në shishen tuaj të ujit: Nëse keni nevojë për një sistem që t’ju rikujtojë, përdorni një shënjues të përhershëm për markuar deri sa duhet të pini për 1 orë 2 ose më shumë. Kështu do të kujtoheni për të arritur qëllimin që i keni vënë vetës.

Mbajeni shishen e ujit të ftohtë: Sipas disa studimeve ju jeni më të prirur të pini ujë nëse ai është i ftohtë dhe jo me temperaturën e ambientit. Kështu që mbajeni atë të freskët në mënyrë që të pini sa më shumë.

Pini ujë përpara se të hani: Ka një rregull të thjeshtë kur bëhet fjalë për të pirë më shumë ujë: një gotë  para çdo vakti. Jo vetëm që kjo është një mënyrë e mençur për ta bërë “detyruar” veten të pini më shumë ujë, por gjithashtu mund t’ju ndihmojë të humbisni peshë.

Shpërndaje në: