Tri gabimet më të mëdha njerëzore që i bëjnë të tjerët të mos ju respektojnë

Periskopi.com Showbiz

Shumë njerëz kanë ndjenjën se po veprojnë dhe po bëjnë gjithçka siç duhet, por të tjerët nuk marrin reagime të duhura, ose çfarëdo që të bëjnë, njerëzit e tjerë nuk i respektojnë ato.

Kjo është kryesisht për shkak të këtyre tre gabimeve.

– Ju nuk keni parime jete

Gjëja më e rëndësishme që vihet re menjëherë në çdo qenie njerëzore është nëse ai ose ajo ka vlerat dhe parimet e tij ose të saj. Nëse nuk ka, njerëzit nuk do t’i respektojnë ata pasi besojnë se personi nuk e di se ku po shkon ose si të vendoset vetë. Zakonisht, njerëz të tillë nuk dinë çfarë duan dhe zakonisht askush nuk mund të mbështetet tek ata.

– Ju injoroni qëndrimet dhe besimet e dikujt tjetër

A kritikoni veganët, pështyni ata që luajnë lojëra, i dënoni njerëzit me tatuazhe? Ku keni të drejtë të ndërhyni dhe të respektoni bindjet dhe zgjedhjet personale të të tjerëve? Nëse doni që njerëzit e tjerë t’ju respektojnë, mësoni të pranoni mendime që janë të ndryshme nga tuajat.

– Nuk njihni ose nuk respektoni hierarkinë

Këta janë zakonisht njerëzit që mendojnë se janë më të zgjuarit dhe që gjykimi dhe mendimi i tyre janë gjithmonë të mirëpritur dhe të drejtë. Ata nuk e kuptojnë se në çdo sferë të jetës ekziston një hierarki, të cilën duhet respektuar.

Shpërndaje në: