Triku që sjell pasuri: Vendos një gjë në portofol

Periskopi.com Zoya

Shumë njerëz fokusohen vetëm te mungesa e parave, por jo te momenti kur i kanë.

Është e rëndësishme të dini se çdo dëshirë në jetë përbëhet nga dy komponentë: çfarë duam dhe çfarë na mungon!

Edhe pse në shumë kombe ekziston besimi se nëse hidhni një monedhë në një pus, shatërvan ose një vrimë dhe bëni një dëshirë – ajo do të realizohet, ekziston një version që nuk kërkon një “vrimë”, por vetëm portofolin tuaj!

Së pari, merrni një monedhë prej një euro dhe vendoseni në portofolin ose çantën tuaj. Mbajeni gjithmonë me vete dhe, sa herë që mbani një portofol ose çantë në dorë, mbani mend se ka një monedhë të shumës së përmendur.

Gjatë ditës, kushtojini vëmendje gjërave që mund të blini me këtë monedhë. Duke e mbajtur këtë palë në portofolin ose xhepin e çantës tuaj, pa e shpenzuar menjëherë, ju merrni një “përfitim” vibrues sa herë që e mendoni dhe e mbështillni. Në këtë mënyrë do të mund t’i kushtoni vëmendje financave tuaja!

Nëse mendërisht e shpenzoni euron dy herë në të njëjtën ditë, ngadalë por me siguri do të kuptoni se ku po zhduken paratë tuaja. Ky është një proces i thjeshtë, por i fuqishëm që do të ndryshojë tërheqjen tuaj financiare.

Me përmirësimin e gjendjes tuaj financiare, kursimet tuaja prej një euro mund të rriten, domethënë, me kalimin e kohës ju mund ta zëvendësoni monedhën me një faturë letre prej pesë eurosh, pastaj 10, e ndoshta edhe 50 euro.

Provojeni, është e lehtë, jo vetëm që nuk do të humbisni asgjë, por më në fund do t’i kushtoni vëmendje asaj që keni dhe do të jeni më të kënaqur.