Uragani Ian godet Floridën, 2 milionë konsumatorë mbesin pa energji elektrike

Uragani Ian godet Floridën, 2 milionë konsumatorë mbesin pa energji elektrike

Uragani Ian i cili ka goditur Floridën, përveç dëmeve të mëdha që ka shkaktuar, ka sjellë dhe ndërprerje të energjisë elektrike për më shumë se 2 milionë konsumatorë.

Zyrtarët kanë paralajmëruar se ndërprerjet e energjisë elektrike mund të ndodhin për shkak të linjave të rrymës të rrëzuara, pasi stuhia dhe erërat e forta shpërthejnë në jugperëndim të shtetit.

Ata kanë paralajmëruar se ndërprerjet do të vazhdojnë derisa të fillojnë operacionet e rikuperimit, pasi të kalojë uragani Ian. Stuhia ishte një nga më të fortat që ka goditur ndonjëherë SHBA-në kur u përplas në brigjet e Floridës si një stuhi e kategorisë 4, me erëra prej 150 mph dhe një stuhi vdekjeprurëse deri në 18 këmbë.

Shpërndaje në: