Vendoset: S’ka tubime zgjedhore nëpër shkolla

Periskopi.com Lajme

Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit ka marrë vendim që të ndalohen tubimet e fushatës politike nëpër shkolla.

Në vendim thuhet se subjektet politike të certifikuara për zgjedhjet lokale 2021, nuk duhet t’i mbajnë tubimet politike gjatë dhe pas orarit të punës, brenda hapësirës së ndërtesave të shkollave, dhe të gjitha objektet tjera arsimore ku organizohet procesi mësimor.

“Hapësirat e jashtme të objekteve të institucionet arsimor mund të përdoren nga subjektet politike të certifikuara për zgjedhjet lokale 2021, vetëm nëse paraprakisht kanë leje për organizimin dhe mbajtjen e tubimeve politike nga Komisionet Komunale të Zgjedhjeve dhe Policia e Republikës së Kosovës nëpër komunat”, thuhet tutje në vendim.