Veseli kërcënon Serbinë: Largojeni murin në Mitrovicë, ose e bëjmë ne vet

Veseli kërcënon Serbinë: Largojeni murin në Mitrovicë, ose e bëjmë ne vet

Në seancën plenare për murin e ndërtuar në Mitrovicë, seancë e thirru nga Pal Lekaj, ai ka thënë se ai mur do të rrënohet, nëse jo nga ata që e kanë ndërtuar, atëherë nga institucionet e Kosovës.

Veseli teksa fliste shumë i bindur se do rrënohet tha se kanë një afati të caktuar por nuk përmendi deri kur, raporton Periskopi.

Ai e quajti turp ndërtimin e murit në Mitrovicë.

“Tash po ndodh një marre, është vendosur një mur në mënyrë ilegale në mënyrën më të keqe të mundshme, kjo është e papranueshme, është më shumë sesa turp. Na kthen në pikën zero, e humb kuptimin e procesit të dialogut”, tha Veseli.

“Nëse muri nuk largohet brenda kohës së caktuar, në mirëbesim, ne do të veprojmë si institucione dhe do e rrënojmë. Nuk është mirë të kemi një moment të tillë që nuk i konvenon askujt, por ne do ta bëjmë”, tha Veseli, raporton periskopi

“Muri do të rrënohet, mirë është me rrënu vet ata që e kanë ndërtu, nëse nuk e bëjnë brenda një kohe të caktuar do e bëjmë ne”, tha ai, por nuk saktësoi deri kur do i presin serbët për të vepruar./ Periskopi

Shpërndaje në: