“Vetëm 3% e banorëve në Mariupol kanë qasje në ujë”

Periskopi.com Lajme

Vetëm 3% e banorëve të Mariupolit kanë qasje në ujë, sipas këshilltarit të kryebashkiakut të qytetit të Ukrainës jugore të pushtuar nga Rusia, Petro Andriushchenko.

Banorët po detyrohen të marrin ujë kudo, “përfshirë puset e ujërave të zeza”, tha Andriushchenko.

Nuk ka mbetur asnjë mjek në qytet, tha ai, duke lënë më shumë se 100,000 njerëz pa kujdes shëndetësor dhe mjekim.