Vetëm në qershor kanë vdekur më shumë njerëz në Siri, se në të gjitha sulmet terroriste gjatë 3 viteve, ja dhe shifrat

Vetëm në qershor kanë vdekur më shumë njerëz në Siri, se në të gjitha sulmet terroriste gjatë 3 viteve, ja dhe shifrat

Observatori sirian për të drejtat e njeriut ka bërë të ditur që vetëm gjatë muajit qershor të këtij viti kanë vdekur 2282 njerëz në Siri.

Pjesë e raporteve të tyre zyrtare:
Viktimat civile 692 duke përfshirë këtu 134 të mitur dhe 83 femra.

Nga numri i përgjithshëm janë përmendur 151 persona (duke përfshirë 40 fëmijë dhe 28 gra) të cilët u vranë nga aviacioni sirian apo rusë si dhe nga helikopterët pro-regjimit. Në bombardimet nga ushtria e regjimit u vranë 43 persona (duke përfshirë 15 fëmijë dhe 3 gra), transmeton Periskopi.

 

Shpërndaje në: