Videoja që e demonstron se toka është e rrafshët

Periskopi.com SOK

Disonanca kognitive tek njerëzit është shumë e madhe. A ka prova se toka lëviz?

Si e dimë se toka dhe planetët e tjerë shkojnë rreth diellit dhe jo e kundërta?

Videoja e mëposhtme e tregon saktësisht se toka është e rrafshët.

Një profesoreshë Jane Elliot e demonstron këtë përmes një harte ku ajo fakton fillimisht vijën ekuatoriale në të cilën më pas ajo i ndan kontinentët mes vete për të krijuar një rrafshirë.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=994&v=ynnFwTiQlxM

Ajo çka e shohim shpesh përmes fotove të NASA’s si një sferë faktikisht ajo është orbita e tokës e mbështjellë me shtresën e ozonit.

Për disa kohë pasi u pranua që planetet (duke përfshirë dhe tokën) sillen rreth diellit, nuk kishte asnjë provë të drejtpërdrejtë se toka lëviz, dhe jo Dielli, por tash njerëzimi ka sofistikuar metodat për të gjetur të vërtetat në lidhje me lëvizshmërinë apo sheshim e tokës./Periskopi/