Volkswagen zbulon mbushësin futuristik të makinës

Periskopi.com Tech & Auto

Kjo nuk është hera e parë që kemi dëgjuar histori në lidhje me robotët autonom të karikimit.

Roboti i karikimit të VW do të ketë detyrën të ofrojë karikim plotësisht autonom të makinave elektrike në hapësira të kufizuara parkimi dhe garazhe nëntokësore, shkruan Autoblog.

Roboti funksionon përmes aplikacionit ose përmes komunikimit Car-to-X dhe do të drejtohet drejt automjetit në mënyrë të pavarur. I gjithë procesi zhvillohet plotësisht pa ndërhyrjen njerëzore, transmeton Telegrafi.

Për të karikuar automjete të shumta në të njëjtën kohë, roboti do të lidhë një njësi të lëvizshme të ruajtjes së energjisë me automjetin, duke përsëritur këtë procedurë disa herë. Kur karikimi është i plotë, ajo do të mbledhë në mënyrë të pavarur njësinë e ruajtjes së energjisë mobile dhe do ta drejtojë përsëri në stacionin qendror të karikimit.

VW nuk ka thënë kur këta robotë do të jenë në dispozicion dhe të gatshëm për të karikuar automjetin, por kompania pretendon se kjo do të ndodhë së shpejti.

Shpërndaje në: