Von der Leyen: Ne s’mund të lejojmë Rusinë të minojë ekzistencën e Ukrainës

Periskopi.com Lajme

Presidentja e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen, ka thënë se qëllimi i Kremlinit është shkatërrimi ushtarak, politik dhe ekonomik i Ukrainës.

Ajo tha se Rusia donte të minonte ekzistencën e Ukrainës si shtet dhe kjo nuk mund të lejohej të ndodhte.

BE do të krijojë një platformë rindërtimi për të bashkërenduar rindërtimin e Ukrainës sapo të përfundojë lufta, shtoi ajo.

Platforma do të përdoret për të hartuar nevojat për investime, për të koordinuar veprimet dhe burimet e kanaleve, tha ajo në Konferencën e Rimëkëmbjes së Ukrainës në Zvicër.

BE-ja ka mobilizuar rreth 6.2 miliardë euro  në mbështetje financiare që nga fillimi i pushtimit rus, tha ajo.

“Dhe… më shumë do të vijnë. Ne do të angazhohemi në mënyrë thelbësore në rindërtimin afatmesëm dhe afatgjatë