Vrapi dhe ecja në këto vende rrezikojnë jetën tuaj

Periskopi.com Zoya

Nëse keni bërë një rutinë për të dalë për vrap çdo ditë ose për ecje epo urime!Por vetëm se duhet të keni kujdes mos bëni këtë gabim që rrezikon jetën tuaj. Jo të gjithë e kanë liqenin afër dhe mund të dalin në zonën që është posaçërisht për ecje. Ka disa njerëz që dalin në një zonë më makina ose në një pjesë autostrade. Me të vërtetë aty mund të ketë vend për këmbësoret por jot ë gjithë respektojnë rregullat. Pothuajse 129,000 këmbësorë shkuan në spital nga lëndime të aksidenteve të makinave në 2015, dhe 5,376 vdiqën në rrëzime të tilla, sipas CDC. Me fjalë të tjera, një këmbësor shtë vrarë në një aksident trafiku një herë në çdo 1.6 orë.

Për fat të mirë, ka disa hapa që mund të merrni për të qëndruar i sigurt kur dilni për vrapë ose ecje jashtë. Sigurisht, ju jeni në anën e djathtë të rrugës, por kjo nuk është ku ju duhet të jeni si një këmbësor. Përjashtim të rastit kur je në Angli. Duhet të përdorni gjithmonë një trotuar nëse ka një të tillë, por nëse keni nevojë të qëndroni në rrugë, CDC rekomandon ecjen drejt trafikut.

Duket sikur nuk mund të bëjë shumë ndryshime, por një studim finlandez për aksidentet me makinë do të argumentonte ndryshe. Thjesht duke ecur kundër trafikut, e ulni rrezikun e gjetjes së një makine nga një mesatare prej 77 përqind, sipas rezultateve të studimeve.

Pse një ndryshim kaq i madh? Epo, nëse ecni në të njëjtin drejtim që do të vijën dhe makinat,kjo nuk ju krijon mundësi t’I shihni ju atop or duhet të vareni nga shoferi për t’ju patur kujdes. Është gjithnjë më mirë të kujdesni ju për sigurinë tuaj dhe jo tjetri.

Shpërndaje në: