Walker nga larg përkujton Masakrën e Reçakut, është i pikëlluar pse Kosova s’po ka rrymë

Walker nga larg përkujton Masakrën e Reçakut, është i pikëlluar pse Kosova s’po ka rrymë

William Walker s’ka mundur që të udhëtojë drejt Kosovës për të marrë pjesë në ceremoninë e përkujtimit të 23 vjetorit të Masakrës së Reçakut. Walker përmes një video mesazhi ka thënë se i vjen shumë keq që si rezultat i pandemisë, dhe për shkak të një operacioni të vogël që ka pasur nuk ka mundur që të jetë i pranishëm në ceremoninë e sotme.

“Shpreh zhgënjimin tim që s’jam në mesin e njerëzve që përkujtojnë ngjarjet tragjike në fshatin Reçak. Kjo është shprehje e zhgënjimit që s’jam aty . Më tej kërkoj falje për arsye të njohura që është pandemia dhe COVID dhe për shkak të moshës sime, dhe për shkak të një operacioni që bëra disa javë më parë, më është dashur të kapërcej dëshirën time, dhe të flas me ju falë ndihmës së zyrës së kryeministrit”, ka thënë Walker.

Walker thotë se rëndësia e Masakrës së Reçakut si një rast unik është rritur nga viti në vit.

“Reçaku zë një vend shumë të veçantë në zemrën time, dhe plotësisht i kuptoj ata që pyesin se pse Reçku është më i rëndësishëm”, ka thënë Walker.

Walker thotë se tashmë e gjitha bota ka vëmendjen kur flitet për Masakrën e Reçakut dhe thekson se kjo është ajo për të cilën kishte shpresuar të ndodhte.

Derisa kujton se si në të kaluarën kishte ngurrim nga disa ambasadorë të huaj që të merrnin pjesë në ceremoninë e përkujtimit të kësaj Masakre.

“Çdo vit ceremonia e 15 janarit është ndjekur me vëmendje të madhe, nga Kosova, diaspora dhe e gjithë bota. Kjo është ajo që kam shpresuar se do të ndodh dhe ka ndodhur. Në të kaluarën ajo që përkujtohej më 15 janar shmangej nga të tjerët, psh nga komuniteti ndërkombëtarë, disa nga ambasadat s’donin të merrnin pjesë, por kjo ka ndryshuar”, ka thënë Walker.

Walker tutje ka potencuar se asnjëherë s’do të harrojë gjithë vizitat që ka bërë në Reçak gjatë 22 viteve të kaluara dhe s’do ta harrojë asnjëherë vitin 1999 dhe se sa i dëmtuar ishte Reçaku nga ngjarjet e asaj kohe.

Megjithatë ai thotë se ndjehet shumë i lumtur teksa sheh që gjërat në Reçak kanë ndryshuar për mirë dhe jo vetëm aty, por në gjithë Kosovën. Por shton se nuk i pëlqen fakti kur dëgjon që në Kosovë ende ka mungesë të energjisë elektrike apo që Kosova nuk e ka nën kontroll virusin.

“Reçaku tani ka ndryshuar. Dhe kjo vlen edhe për Kosovën. Kur kthehem dhe shoh progresin që është bërë dhe gjërat që po ndodhin..

Jam i pikëlluar të dëgjoj për mungesën e energjisë elektrike dhe që Kosova nuk e ka plotësisht nën kontroll virusin. Këto gjëra më pengojnë”, ka shtuar tutje ish-diplomati amerikan.

Ai ka thënë se asnjëherë s’do ta harrojë Reçakun dhe ka premtuar se në vitin 2023 do të jetë i pranishëm në ceremoninë e përkujtimit të Masakrës së Reçakut.

“Kur shoh njerëz në rrugët e Reçakut, Shtimes, Malishevës, Prishtinës. Kur shoh buzëqeshjet që rrallë i keni para më 1999 në ato ditë të këqija para ngjarjeve të vitit 1999 që sollën çlirimin e Kosovës. Kur nuk do ta harrojë çfarë Reçaku do të thotë pë rmua. Shpresoj që viti 2022 do të sjell çlirimin nga koronavirusi, Për mua Reçaku është ngjarje unike,

Pra të gjithëve në Kosovë dhe në Reçak u uroj të gjitha të mirat për vitin e ri dhe unë do të jem aty në vitin 2023.Faliminderit që më dëgjuat”, ka thënë Walker në fund.

Shpërndaje në: