Ambasada e Britanisë së Madhe: U anashkaluam – konkursi për Kryeprokuror na befasoi

Periskopi.com Lajme

Ambasada e Britanisë së Madhe ka reaguar pas vendimit të marrë nga Këshilli Prokurorial i Kosovës, i cili gjatë ditës ka hapur konkursin për emërimin e Kryeprokurorit të Shtetit.

Në reagimin e ambasadës britanike, thuhet se kanë ofruar mbështetje për rekrutimin e Kryeprokurorit, por kjo nuk është marrë parasysh dhe është shpallur vendimi.

“Ambasada Britanike ka vite që mbështet Këshillin Prokurorial të Kosovës (KPK). Së fundmi, kemi ofruar mbështetje edhe për rekrutimin e pozitës së Kryeprokurorit të Shtetit. Përderisa ne ishim duke pritur përgjigje nga KPK, vendimi i djeshëm për ta shpallur pozitën pa mbështetjen tonë, ishte befasues”, thuhet në reagim.

Me këtë veprim, sipas Ambasadës Britanike, KPK-ja e ka humbur një mundësi për të dëshmuar partneritet dhe transparencë.

“Edhe përkundër faktit se një mundësi për të dëshmuar partneritet dhe transparencë u humb, presim që KPK të zhvillojë proces rekrutues të mirë, transparent dhe meritor”, thuhet në këtë reagim.

Këshilli Prokurorial i Kosovës (KPK) të mërkurën në takimin e parë të mbajtur për vitin 2022 mori vendim që të shpallë konkurs për emërimin e Kryeprokurorit të Shtetit.

Kryeprokurorit aktual, Aleksandër Lumezi i përfundon mandati më 21 prill.

Konkursi për këtë pozitë u vendos të jetë i hapur 15 ditë pas shpalljes së tij, duke filluar nga 17 janari.

Në takimin e djeshëm, KPK-ja po ashtu e themeloi edhe Panelin Vlerësues për poentimin e kandidatëve që aplikojnë për pozitën e Kryeprokurorit të Shtetit.