Hovenier për refuzimin e gazit nga Kurti: Dështim, Qeveria nuk ishte në gjendje të merrte vendim

Periskopi.com Lajme

Ambasadori i Shteteve të Bashkuara të Amerikës (SHBA) në Kosovë, Jeff Hovenier, ka folur rreth çështjes së refuzimit të gaz-përçuesit amerikan.

Hovenier tha se Qeveria e Kosovës me të drejtë po bën një studim të thellë për energjinë.

Hovenier tha se Qeveria nuk ishte në gjendje që të merrte vendime sa i përket gaz-përçuesit amerikan, për të cilën tha se është dështim.

“Qeveria nuk ishte në gjendje të merrte vendime për rrugën e saj të ardhshme në afatet kohore që kërkon MCC’ja. Kjo domosdoshmërish është dështim. Jo domosdoshmëri është diçka që po kritikoj. Thjesht është realiteti. Mezi presim që Qeveria e Kosovës të marrë disa vendime përfundimtare për strategjinë energjetike. Mirëpresim mundësinë që të mund ta mbështesim. Në ndërkohë puna e MCC’së duhej të vazhdonte. Programi ‘Kompakt’, nëse miratohet, do të përmbajë ndihmë shumë të rëndësishme në mbështetje të infrastrukturës energjetike për Kosovën – për ta ndihmuar Kosovën që të ketë furnizim me energji që është i sigurt, i qëndrueshëm, bashkëkohor i shekullit XXI”, ka thënë ambasadori amerikan.

Tutje ai është pyetur se a e kanë diskutuar këtë çështje me kryeministrin Kurti.

“E kemi diskutuar strategjinë për energji dhe dëshirën e SHBA’së për ta ndihmuar për disa vendime shumë të vështira. Për të ndihmuar në pozicionimin e Kosovës në të ardhmen me një furnizim më të mirë të energjisë”, ka thënë në fund Hovenier.