Optometristi australian me qëllim ndryshoi përshkrimet mjekësore për sy, motivi i tmerrshëm

Periskopi.com Fun

Një optometrist austrial është deçertifikuar pasi u vërtetua se kishte pështjellur përshkrimet mjekësore të syrit në përpjekjen për ta lënduar karrierën e një kolegut të tij.

Seanca gjyqësore në Adelaide gjeti se Ashok Bhoola kishte ngatërruar 410 përshkrime. Shumë prej tyre ishin kthyer për rrjedhë.

Tribunali nuk ofroi një motiv të qartë për veprimet e këtij personi, shkruan BBC, përkthen Periskopi.

Por, këto ngatërrime e kishin bërë kolegen e tij që të besonte se kishte bërë gabime idiote.

Përshkrimet – fillimisht të lëshuara nga një grua – ishin ndërruar në vitet 2015-16. Edhe ajo por edhe z.Bhoola kishin punuar në Specsavers në Adelaide.

Më shumë se 300 palë syze të marra nga përshkrimet ishin gjetur të ishin defektive dhe 96 prej tyre ishin kthyer./Periskopi

Shpërndaje në: