Studentët e Filologjisë thonë se ‘Lahutën e Malsisë’ e ka shkruar Migjeni

Studentët e Filologjisë thonë se ‘Lahutën e Malsisë’ e ka shkruar Migjeni

Pak ditë pas përfundimit të eventit më të rëndësishëm të Librit në Shqipëri, Panairit “Tirana 2019”, të rinjtë shqiptarë duket se nuk kanë shkuar fare për të blerë të paktën dhe një libër.

Studentët e Fakultetit të Historisë dhe Filologjisë dhe Gjuhëve të Huaja, kanë befasuar me përgjigjet e tyre dhe me njohuritë rreth letërsisë.

 

 

Në përgjigjet e tyre ata shprehet se “Lahuta e Malcis” është shkruar nga Ismail Kadare dhe të tjerë mendojnë se është shkruar nga Migjeni.

Kamera e emisionit “Vizioni I Pasdites” në Vizion Plus shkoi pranë Fakultetit të Historisë dhe Filologjisë, ku pyeti disa nga studentet nëse lexojnë dhe iu ka bërë një rreng, për të kuptuar sa i njohin ata, autorët e huaj apo shqiptarë si dhe titujt e të librave. Disa nga përgjigjet e studentëve:

Gazetari: Po librin “Lahuta e Malcis” nga Kadare e lexuat këtë vit në panair?

Studentja: Këtë vit në panair jo, e kam lexuar që në shkollë të mesme kështu që jo…

Gazetari: Po “ Lahuta e Malcis” nga Kadareja është shkruar apo…?

Gazetari: “Lahutën e Malcis” të Kadaresë e ke lexuar?

Studentja:  Nuk është shkruar nga Kadareja, më duket është shkruar nga Migjeni…

Studenti:  Po e kam lexuar dhe pse nuk është autori im i preferuar…

Shpërndaje në: