Vuçiq nga Ohri: Faleminderit ShBA që përkrah Ballkanin e Hapur, nuk kemi asnjë synim ndaj dikujt, përveç të jemi miq

Periskopi.com Lajme

Aleksandër Vuçiqi ka falënderuar Shtetet e Bashkuara të Amerikës që po e mbështesin iniciativën e Ballkanit të Hapur. Ai ka thënë se kjo është një iniciativë për bashkëpunim mes vendeve të rajonit.

“Kjo është iniciativë e njerëzve nga Ballkani, e atyre që e kanë kuptuar se duhet të lidhen dhe se mundet vet të zgjidhin problemet e tyre dhe cdo gjë që kemi bërë ne ekonomi dhe cdo gjë që kemi bërë për qytetarët tonë dhe nuk ka më të rëndësishme për ta se ekonomia, ne gati se problemet bilaterale të ndërsjella nuk kemi.Arritëm t’i zgjidhim disa probleme që ishin para nesh para 5-60 vjetësh. Ne nuk kemi asnjë kërkesë ndaj askujt, përveç që të jemi miq, të bashkëpunojmë për interesin e qytetarëve tonë”, ka thënë Vuçiqi përcjell Periskopi.

“Kam shumë entuziazëm, shumë shpresa dhe dëshira të që bëjmë gjëra të mëdha. Faleminderit Escobar, Shteteve të Bashkuara që mbështesin këtë iniciativë”, ka thënë Vuçiqi./Periskopi/