5 arsyet më të zakonshme pse çiftet po divorcohen sot

5 arsyet më të zakonshme pse çiftet po divorcohen sot

Një martesë nis plot dashuri dhe shpresë për të ardhmen, por nuk funksionon gjithmonë siç është planifikuar. Është vlerësuar se 41% e të gjitha martesave përfundojnë me divorc.

Sipas terapistëve këto mbeten arsyet më të zakonshme që çiftet po divorcohen sot.

Mungesa e planifikimit paramartesor

Shumë çifte kryejnë një martesë pa diskutuar pritshmërinë e marrëdhënies së tyre. Pa pasur një kuptim të qartë se si të menaxhoni dhe komunikoni me njëri-tjetrin, mund të çojë në ndjenja zhgënjimi dhe konfuzioni.

Problemet financiare

Sidomos në rastet ku edhe komunikimi është i vështirë, çështja e parave mund të luajë një rol kryesor në problemet martesore që çojnë në divorc.

Pabesia

Padyshim, tradhtia është ende një shkak kryesor i divorcit.

Tradhtia është një nga shkaqet më të zakonshme të divorcit. Mund të shkaktojë një ndjenjë të thellë tradhtie dhe mosbesimi, duke e bërë të vështirë vazhdimin e një marrëdhënieje pa atë besim.

Varësia nga alkooli apo vese të tjera

Varësia është një tjetër çështje e zakonshme që mund të vendosë një tendosje të rëndë në çdo martesë.

Mungesa e komunikimit

Dështimi për të komunikuar në mënyrë efektive është një tjetër faktor që mund të çojë në përkeqësimin e martesës.

Kur partnerët nuk janë në gjendje të angazhohen në dialog të hapur dhe të ndershëm, kjo mund të rezultojë në keqkomunikim, konflikte dhe gërryerje të besimit.

Shpërndaje në: