Ambasadorja gjermane: Zgjedhjet e parakohshme s`janë zgjidhje

Ambasadorja gjermane: Zgjedhjet e parakohshme s`janë zgjidhje

Kështu thotë ambasadorja gjermane në Kosovë Angelika Viets në një intervistë ekskluzive dhënë për RTK.

Viets thotë se për shkak se Kosova nuk ka përmbushur kriteret e Komisionit Evropian, vështirë se do të ketë liberalizim të vizave këtë vit.

Për sa i përket punësimit të kosovarëve në Gjermani, Viets thotë se nga janari i këtij viti, Ambasada Gjermane ka shqyrtuar 5300 kërkesa për viza pune dhe shumica prej tyre janë lejuar ndërsa në listën e pritjes për shqyrtim janë dhe 1350 kërkesa të reja.

Shpërndaje në: