Balotazhi në Vushtrri: Idrizi i PDK-së flet për koalicionet e mundshme

Periskopi.com Lajme

Zgjedhjet e 17 tetorit e dërguan Komunën e Vushtrrisë në balotazh. Gara do të zhvillohet mes kryetarit aktual nga radhët e LDK-së, Xhafer Tahiri dhe kandidatit të PDK-së, Ferit Idrizi.

Idrizi në bisedë për Gazetën Insajderi ka folur për koalicionet e mundshme për zgjedhjet e 17 nëntorit.

Kandidati i PDK-së është shprehur i hapur për të gjitha partitë të cilat janë të interesuara të bashkëpunojnë. Tregoi se edhe ka kontaktuar me to dhe se është duke pritur përgjigje.

“Ne shohim bashkëpunimin me secilën parti që nuk është në garë tani përjashto LDK-në me të cilën jemi në balotazh. Me të gjitha partitë e tjera as nuk kemi pasur në të kaluarën, as nuk tash nuk kemi vija të kuqe sepse demokracia ndërtohet duke bashkëpunu sidomos kur është fuqia e votës e shpërndame”, tha ai për Insajderin.

Ferit Idrizi, kandidati i PDK-së për kryetar të Vushtrrisë

“Kemi pasur kontakte me disa parti deri tani, dhe kemi thënë që secila parti që shprehë interesimin për me qenë në koalicion ne jemi të hapur. Deri tani nuk kemi asnjë informatë kthyese prej partive. Jemi duke pritur”, tha kandidati për kryetar.

Idrizi ka deklaruar se është i interesuar për një qeverisje stabile, andaj është i domosdoshëm koalicioni me ndonjë parti, pasi vet deri tani kanë vetëm 11 asambleistë.

“Ne i kemi për momentin 11 asambleistë të 12-in po e presim me marrë, kështu që për shumicën e thjeshtë nevojiten 18 këshilltarë të Kuvendit kështu që duhet domosdo për ta pasur një qeverisje funksionale, stabile – unë jam shumë i interesuar me pas bashkëpunim edhe me partitë e tjera”, ka thënë i pari i PDK-së në Vushtri.