Cilat janë pesë gabimet që ju i bëni kur zgjoheni prej gjumit?

Cilat janë pesë gabimet që ju i bëni kur zgjoheni prej gjumit?

Ekzitojnë një shumësi gabimesh që njerëzit i bëjnë gjatë një dite rutinore. Kjo mund ta sabotojë produktivitetin dhe lumturinë tuaj.

Kur ju filloni të zgjoheni herët në mëngjes, ekzistojnë pesë hapa që ju mund t’i bëni gabimisht.

Gabimi i parë është kur alarmi juaj i orës fillon të bënë zhurëm. Ju mund të ktheheni prapë në gjumë përderisa nuk jeni në gjendje ta fikni alarmin e orës. Kjo më pas shkakton çrregullime të tjera që lidhen me pjesën tjetër ditore.

Gabimi i dytë është kur e kontrollini emailin tuaj në mënyrë të shpejtë. Ekspertët që japin këshilla për jetën thonë se kur të filloni ta ndjekni këtë trend do të keni problem të këndelleni për çështjet që janë preokopim i juaji për pjesë e mbetur të ditës. Në të kundërtën, provo të presësh 1 orë të plotë, para se të kontrollosh inboksin e emailit.

Gabimi i tretë është pirja e kafesë përpara se të nisesh për punë. Ndërmjet orës 8 & 9 të mëngjesit trupi juaj fillon të prodhojë një sasi të kortisolit e cila përkujdeset për energjinë tuaj. Konsumoni kafe para se trupi juaj të fillojë të prodhojë më pak kortizolë. Koha më e mirë për të pirë kafe është pas orës 9:30 am.

Gabimi i katërt është jo ngrënia e mëngjesit, përndryshe ngrënia e një vakti të mëngjesit e rregullon metabolizmin dhe plotëson shkallën e sheqerit në gjak, transmeton Periskopi.

Gabimi i pestë është kur shkoni vonë në punë. Provoni të shkoni sa më herët që është e mundur në punë. Një studim tregon se kur bosët i shohin punëtorët e tyre të vajtin në punë vonë ata i shohin si “të papërgjegjshëm” dhe kanë bindje për ata se kanë performansa më të vogla edhe nëse rrijnë deri vonë në punë./Persikopi/

Shpërndaje në: