Dy gota lëng qershie në ditë duhet ti konsumoni patjetër

Dy gota lëng qershie në ditë duhet ti konsumoni patjetër

642x361-8_ways_cherry_juice_benefits_you-642x358-550x307

Një gotë me lëng qershie në mëngjes dhe në mbrëmje mund të ndihmojë njerëzit të flenë më mirë, sipas një raporti të ri. Hulumtuesit nga Universiteti Shtetëror i Louisiana-së në SHBA,  në një studim të bërë kanë konstatuar se konsumimi i lëngut të qershisë dy herë në ditë për dy javë, i ka ndihmuar personat e përfshirë në studim në rritjen e kohës së fjetjes me 90 minuta, krahasuar me ata të cilët nuk kishin konsumuar lëng qershie.

“Lëngu i qershisë është një burim natyral i hormonit që rregullon ciklin e gjumit dhe zgjimit”, tha bashkëautori i studimit, Frank Greenway. Këto rezultate u prezantuan në takimin vjetor të shoqërisë amerikane lidhur me ushqyerjen, në San Diego.

Shpërndaje në: