Erdogan gjen kohë të përshëndesë ristaurimin e xhamisë në Prizren, derisa Turqia përballet me telashe të mëdha

Erdogan gjen kohë të përshëndesë ristaurimin e xhamisë në Prizren, derisa Turqia përballet me telashe të mëdha

Me ceremoninë festive në të cilën, përmes video-konferencës, mori pjesë edhe kryetari i Turqisë, Recep Tayyip Erdogan, sot në Prizren është rihapur xhamia e restauruar e Emin Pashës, raporton Anadolu Agency (AA).

Kryetari i Turqisë i cili Kosovën e konsideron si një vend vëllazëror dhe nuk kursen mjete për ta ndihmuar në rindërtim dhe zhvillim, përmes projekteve të shumta të financuara nga TIKA, sot parme s videolidhjes nga Ankara, përshëndeti popullin e kosovës dhe ia bëri me fat rihapjen e Xhamisë së rinovuar të Emin Pashës.

“Përshëndesim të gjithë të pranishmit, ministrat e qeverisë së Kosovës, përfaqësuesit e bashkësisë islame, nxënësit, mësuesit dhe vëllezërit tonë kosovar, dhe nga kryeqyqyteti i Turqisë, Ankara iu dërgojmë përshëndetje. Ju urojmë për rihapjen e kësaj xhamie të mrekullueshme të Emin Pashës dhe iu dëshirojmë fat. Ju qoftë për hajr”, tha kryetari i Turqisë Erdogan.

 

Shpërndaje në: