Finlandë: Burrë e grua nga Kosova dënohen me burgim për ushtrim dhune ndaj bebës së tyre 11-javëshe, ishin afër ta vrisnin

Finlandë: Burrë e grua nga Kosova dënohen me burgim për ushtrim dhune ndaj bebës së tyre 11-javëshe, ishin afër ta vrisnin

Një rast i tmerrshëm ka ndodhur në Espoo të Finlandës, ku të përfshirë ishin burrë e grua nga Kosova.

Siç raportohet nga “Iltahlehti“, transmeton Demokracia, në nëntor të vitit 2023, një nënë e ka goditur me forcë në kokë foshnjën 11-javëshe.

Pas kësaj, beba 11-javëshe ishte dërguar me urgjencë në spitalin “Jorvi” pasi ishte në rrezikë për jetë.

Dy prindërit kosovarë për afro 10-vjet jetojnë në Finlandë.

Sipas një mjeku të specializuar në kirurgjinë pediatrike, më 14 nëntor, foshnja kishte gjakderdhje të brendshme dhe të jashtme në kafkë, një frakturë të fundit të klavikulës, një thyerje të brinjës më të vjetër dhe plagë sipërfaqësore në ballë dhe parakrah. Jo të gjitha lëndimet janë shkaktuar nga një goditje në kokë.

Gjykata konstatoi se babai dhe nëna kishin ushtruar vazhdimisht dhunë të rëndë ndaj foshnjës në momentin e kryerjes së krimit, me pasoja lëndime të rënda. Fëmija ishte i pambrojtur dhe plotësisht i varur nga prindërit e tij. Gjykata i konsideroi veprimet në tërësi si skandaloze.

Gjykata konstatoi se nëna ka goditur kokën e foshnjës me të paktën një goditje të fortë, duke shkaktuar një dëmtim të rëndë në kokë. Ishte dhunë e qëllimshme, jo aksident. Sipas gjykatës, goditja ishte aq e fortë sa nëna duhej ta konsideronte vdekjen e foshnjës si pasojë e mundshme të veprimeve të saj.

Mirëpo, duke qenë se nëna e kishte dërguar fëmijën e saj në urgjencë pas sulmit, gjykata konsideroi se me këtë ajo kishte parandaluar vdekjen e vogëlushit. Lëndimet e foshnjës ishin kërcënuese për jetën dhe ai do të kishte vdekur pa kirurgji urgjente. Për shkak të kësaj, gjykata nuk e konsideroi aktin e nënës si tentativë për vrasje.

Nëna është dënuar me 3 vjet e 10 muaj burg për sulm të rëndë. Babai i dënuar me 2 vjet e 6 muaj burg për sulm të rëndë.

Shpërndaje në: